pondělí 6. února 2017

Prodloužený víkend

Prodloužený víkend

...byl moc fajn. Ráchel byla na své první skautské / světluškovské výpravě. Dali jsme si zmrzlinový pohár za vysvědčení (či spíše na oslavu uplynulého pololetí), v pátek zašli na mši, pak do tělocvičny na fotbálek tatínků s ratolestmi. V sobotu jsme si doma hráli, stříhal jsem video z nonstop basketu a v neděli měl Jáchymek oslavu narozenin s dětmi.

Ráchel na své první skautské výpravě.

V sobotu 4. února nastal ideální čas, abychom rozbalili vánoční dárečky od Matoušků :-)

Oslava s kamarády

Jáchymek si přál mít s kamarády hasičské narozeniny... A aby byly venku na průlezkách... "A aby tam nebyly žádné holky, takže ani maminka a Ráchel..." Spiklenecky na mě mrknul. Takže to bude na mně :-) Jenže - venku spousta bláta po oblevě, sychravo, nevlídno... Barunčin spásný nápad (a finanční příspěvek od prababičky a Otíka s Dáškou) zachránily mou situaci :-) "Tak zajeďte do Bělé k Davidovi." Ty jo, báječný nápad, zábavní centrum Bělá v pohybu, kde pracuje kamarád David! Volám tam, zda je možné si přinést vlastní občerstvení a devět malých divočáků. "Ale beze všeho, jak si račte přát," ozvalo se ze sluchátka. Po hodině ještě paní zavolá zpět, ať si nezapomeneme vzít přezůvky.

Barunka mi nabalí prádelní koš plný nejlákavějších laskomin - tvarohový dort s margotkou posypaný delinou, jablečný štrůdl, bábovku ve formě ve tvaru ryby (Jájova oblíbená), jablečné džusíky, brambůrky, tyčinky a nakonec dva větší balíčky skittles. Raději si píšu na seznam, které děti a odkud vyzvedávám. "Tonda je u Gustíka, ale Vítečka ať raději vezmou vaši, ať se nezdržuješ. Jáchym pojede s tebou, ale nezapomeň Ráchel vysadit u Hanulíků." "Ano... Jo... A kam to jedeme?

Cesta proběhla bez problémů, jen jsem si na seznam nepřipsal (a tudíž nevzal) foťák... Naštěstí mají Otík s Dáškou chytré telefony, takže až přijeli děti vyzvednout, cvakli pár fotek :-) Kluci byli nadšení, řádili, lítali, hráli jsme si na hasiče, sbírali kartičky s obrázkem ohně, skládali rozstříhané hasičské auto, prolézali lanové překážky, zastříleli si na laserové biatlonové střelnici, virtuálně zalyžovali, zalezli na stěně...


Po dvou hodinách s klukama jsem se naučil počítat do devíti i bez počítání - mrknu a vidím - sedm, chybí Kryštůfek a Jonáš. Kryštůfek v místnosti s občerstvením drží prázdnou mističku, kde před chvílí ještě byly skittles lentilky. Zvedá ji vzhůru před můj obličej se slovy: "Dosypat!" "Už nejsou, Kryštůfku, víš." Nevěří, prohrabává tašku. Objevuje slané tyčinky. Zvedá je vzhůru se slovy: "Rozbalit." Jsem rád, že se kamarádi našich dětí ve světě jen tak neztratí :-) Když pak přicházím do šatny, paní recepční Kryštůfkovi obléká bundičku. "To nemusíte, to zvládne," říkám jí.  "On za mnou přišel a řekl, ať ho obleču." :-)


Kluci, bylo to parádní. Díky za milou výzvu :-) A všem, kdo jedete do Jeseníků a zaskočí vás nepřízeň počasí, tak se vydejte do Bělé v pohybu. Je to tam fakt super! I narozeninová oslava se tam dá udělat :-) Jen je k tomu potřeba skvělá žena, která vás sbalí. Jakože prostě vás nabalí, chápete? Ano... Jako pomůže vám s přípravou :-)

1 komentář:

Pokud nemáte účet Google, tak vyberte "KOMENTOVAT JAKO: ANONYMNÍ" - volba v nabídce úplně dole. Podepsat se samozřejmě můžete do textu vzkazíku :-)